Випуск 87/2024

 

Титул

 

Зміст

 

РОЗДІЛ 1. ЕКОНОМІКА
Бондарчук Я.В.

Особливості розвитку промислового капіталу в аграрному секторі економіки – історична ретроспектива та сьогодення
Канаш О.Є., Парсяк В.Н.
Дефініційне підґрунтя оцінки результатів реалізації дуальних освітньо-професійних програм у ЗВО
Карпій О.П., Михайлик В.І.
Удосконалення системи інформаційно-консультаційного забезпечення аграрного виробництва в україні
Командровська В.Є., Кривицька Н.Ю., Дудар В.С.
Взаємозв’язок ціноутворення та конкурентоспроможності підприємств
Михальчишин Н.Л.
Концентрація мереж та суспільні ефекти
Нор В.В.
Концепція аналітичного забезпечення діагностики економічної безпеки підприємства
Сментина Н.В.
Міжнародні інвестиції як інструмент повоєнного відновлення територіальних громад
Хаванов А.В.
Інформаційно-комунікаційні технології у боротьбі з корупцією та їх вплив на економічну безпеку

 

РОЗДІЛ 2. СВІТОВЕ ГОСПОДАРСТВО І МІЖНАРОДНІ ЕКОНОМІЧНІ ВІДНОСИНИ
Богородицька Г.Є., Жир С.І., Войтов С.Г.
Сучасний стан експорту та імпорту України та країн азійського континенту
Каїра Л.Г.
Експортні можливості України в контексті продовольчої безпеки країн Африки
Король М.М., Михайлюк О.І.
Вплив цифрових валют на фінансовий сектор
Пархуць Є.Д.
Цифрова трансформація та її вплив на конкурентоспроможність міжнародних компаній

 

РОЗДІЛ 3. ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ
Василішин С.І., Бухало О.В., Ярова В.В.
Індикатори соціальної відповідальності як складова інтегрованої звітності агробізнесу в умовах війни
Даценко Г.В., Кудирко О.М.
Організаційно-методичні аспекти побудови системи внутрішнього контролю підприємств страхової діяльності
Кругла М.М., Лежненко Л.І.
Організація обліку і звітності в державних корпораціях

 

РОЗДІЛ 4. ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА, СТРАХУВАННЯ ТА ФОНДОВИЙ РИНОК
Бірюк Д.О.
Regtech як парадигма регулювання у фінансово-цифровому просторі: причини появи та особливості прояву

 

РОЗДІЛ 5. ЕКОНОМІКА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА
Тютюнник Г.О.
Організаційно-економічні інноваційні рішення для розвитку аквакультури в Україні

 

РОЗДІЛ 6. МАТЕМАТИЧНІ МЕТОДИ, МОДЕЛІ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ЕКОНОМІЦІ
Македон В.В.
Забезпечення економічної безпеки підприємства на засадах задач дворівневої оптимізації

 

РОЗДІЛ 7. МЕНЕДЖМЕНТ
Бондар В.Ю. 
Управління персоналом в умовах дистанційної роботи. Оптимізація процесу і основні виклики
Губарєв Р.В.
Ризики та загрози ефективного функціонування логістичного механізму діяльності підприємства
Ілляшенко О.В., Морар Є.М.
Сучасні підходи до оптимізації процесу управління фінансовими результатами підприємства
Кудінова М.М., Карачевцева О.А., Міщенко А.С.
Імідж як інструмент менеджменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства
Мартинюк О.А., Криленко В.І., Немченко Г.В.
Стратегія організаційної сталості регіонально-значимої кластерної лікарні
Недобой С.Ю.
Складові системи управління фінансовою економічною безпекою
Пахота Н.В., Шурак Л.Я.
Корпоративна соціальна відповідальність бізнесу під час війни в Україні
Штангрет А.М., Стеців Л.П., Караїм М.М.
Безпекова діяльність підприємства: розвиток на основі формування ризик-орієнтованого мислення у працівників

 

РОЗДІЛ 8. МАРКЕТИНГ
Дашко І.М., Михайліченко Л.В.
Актуальні аспекти формування ефективної маркетингової комунікаційної політики
Сокол П.М., Полівод В.І., Гордійчук С.М.
Важливість цифрового маркетингу для торгівельних підприємств

 

РОЗДІЛ 9. ПІДПРИЄМНИЦТВО ТА ТОРГІВЛЯ
Чайка-Петегирич Л.Б., Греченок К.О.
Соціальне підприємництво в Україні: від розуміння сутності до розвитку ефективного бізнес-середовища

 

РОЗДІЛ 10. ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА
Корсак Р.В., Гуштан Т.В., Годя І.М.
Роль інноваційного устаткування як чинника підвищення конкурентоспроможності підприємств галузі в умовах євроінтеграції
Куниця К.В., Якименко-Терещенко Н.В., Болюх І.О.
Молекулярна кухня як інноваційна ресторанна технологія
Шейко Ю.О.
Штучний інтелект: можливості і виклики для ресторанного бізнесу

 

РОЗДІЛ 11. ТУРИЗМ
Заваріка Г.М., Швецова О.В.
Конкурентоспроможність України на світовому ринку туристичних послуг в сучасних умовах